Lei av vindusvasken?

Har du vinduer som er vanskelige å komme til? Er boligen din utsatt for sjøsprøyt eller forurensing? Da er selvrensende glass løsningen for deg!

Selvrensende vinduer som vasker seg selv

Å vaske vinduene kan være både tidkrevende og vanskelig. Selvrensende glass vasker vinduene for deg!

Men hva er selvrensende glass? Selvrensende glass har et utvendig belegg av titandioksid. Når belegget eksporteres for dagslys og normal luftfuktighet, bygges et aktivt belegg på overflaten som gir glasset to nye egenskaper. Dels lukker det opp og bryter ned organisk smuss, og dels forsvinner overflatespenningene slik at regnvannet lett kan skylle glasset rent. Belegget aktiveres av luftfuktigheten kombinert med UV-stråler fra sollys.
Den aktiverte overflaten er også det vi kaller for Hydrofil. Dette innebærer at overflatespenningene som normalt forårsaker dråpedannelse forsvinner. Dette medfører at vannet spres utover glassflaten som en film i stedet for å renne i striper. Vannet tar dermed med seg smuss som allerede er løst opp. Glassflaten tørker også fortere sammenlignet med vanlig glass og uten å etterlate sjenerende tørkeflekker.
 
Behøver man aldri å vaske vinduene? 
Dersom vinduene har blitt tilskitnet i tørkeperioder eller på flater hvor regnvannet ikke kommer til, kan det bli nødvendig å vaske. Som oftest holder det å spyle med vann, men du kan også bruke en myk klut og lunkent såpevann. Ikke bruk vindusnal!
Selv om belegget er hardt, er det mulig å lage riper i flaten hvis man for eksempel bruker stålull eller andre rengjøringsmidler med slipende egenskaper. Selvrensende glass må ikke komme i kontakt med materialer der silikonolje kan frigjøres.
Både Lyssand og Frekhaug Vinduet leverer vinduer med funksjonsglass! Ler mer om det her